Avokadopasta

Ainekset :

1 kpl valkosipulinkynsi 

1/2 kpl chili (siemenet poistettu) 

1 limetti 

2 kypsää avokadoa 

suolaa, mustapippuria 

1/2 dl oliiviöljyä 

basilikaa, persiljaa “kourallinen” 

30 g raastettua pecorinoa 

20 g parmesaania 

400-500 g pastaa 

 

Valmistusohje:

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa aiot tarjoilla pastan.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon öljyn kanssa. Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet, kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Voit sekoittaa lusikalla. Muista maistella kastiketta usein, jotta siinä on tarpeeksi suolaa. Ilman maistelua ja tarvittavaa suolaa kastikkeessa on mauttomuuden riski.

Kun keität pastaa, keitä se hyvin suolatussa vedessä ja anna pastan jäädä al denteksi. Valuta pasta pastasiivilässä ja sekoita kastikkeen kanssa.

Ohjeen voi myös tehdä täysin ilman juustoja.

Tarjoile ja nauti.
Hyvää pääsiäistä ! 🙂
Ohje kopioitu: http://www.ruokala.net/resepti/avokadopasta-kirjasta-safkaa-parempaa-arkiruokaa