Gözlemet

Gözleme eli turkkilaiset piiraat

Ainekset

Taikina
3 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivahiivaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivahiiva ja jauhot. Lisääpuolet jauhoseoksesta kädenlämpöiseenveteen. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa minuuttia. Alusta joukkoon loput jauhot sekä öljy.
  2. Nosta taikinakulho tiskialtaaseenja täytä allas lämpimällä vedellä.Nostata taikinaa 20 minuuttia. Voit tehdä taikinan myös edellisenä iltana jääkaappiin.
  3. Vaivaa taikinasta leivinpöydällä ilmakuplat pois. Leikkaa neljäksipalaksi. Kauli paloista jauhoja apuna käyttäen ohuita pyöreitä piiraspohjia (Ø 30 cm).
  4. Valitse joku täytteistä (ks. ohjeet). Levitä täyte pohjille, jätä 1 cm reunoistatäyttämättä. Käännä piiraanreuna kanneksi vähän yli puolenvälin ja nosta toinen puoli samalla tavalla niin, että täyte peittyy. Käännä piiraan päistä muutama sentti, niin ettei täyte pursua ulos paiston aikana. Voit myös tehdä piiraista puolikuun muotoisia.
  5. Kuumenna valurautapannu. Paista piiraita kuivassa pannussa noin 3 minuuttia kummaltakin puolen. Leikkaa kahtia ennen tarjoilua. Tarjoa piiraat lämpiminä

Halloumi-taginetäyte

Ainekset

4 rkl
tomaattipyreetä
3 rkl
taginekastiketta (esim. Spicy lemon tagine paste, AL’fez)
2 dl halloumijuustoa raastettuna
2 dl kermajuustoa raastettuna
1/2-1 dl tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Sekoita pyree ja taginekastike. Raasta juustot ja silppua minttu. Levitä tomaattitahna neljälle kaulitulle pohjalle. Ripottele pintaan juusto ja minttu.