Kiivi ja minikiivi
Kiivi – vihreä C-vitamiinipommi raikkaalla maulla
Kiivi on pieni, karvakuorinen hedelmä, jonka sisältä paljastuu kauniin vihreä, mehukas hedelmäliha täynnä pieniä syötäviä siemeniä. Sen maku on makean hapokas ja virkistävä, sopien erinomaisesti välipalaksi, jälkiruokiin, smoothieihin tai vaikka salaatin piristykseksi. Kiivi sisältää runsaasti C-vitamiinia ja kuitua. Parhaimmillaan se on syksystä kevääseen ja säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon verran.
Minikiivi – kuorimaton, makea ja helposti naposteltava
Minikiivi on kiivin sileäkuorinen pikkuserkku, jota voi syödä kokonaisena kuorineen. Sen makea ja raikas maku muistuttaa tavallista kiiviä, mutta koostumus on pehmeämpi ja siemenet huomaamattomampia. Minikiivi on erinomainen naposteltava sellaisenaan ja toimii mainiosti myös juustotarjottimella tai jälkiruoissa. Sesonki osuu loppukesästä syksyyn, ja hedelmä säilyy viileässä jopa yli viikon.