Nektariini
Nektariini hurmaa mehukkuudellaan ja hedelmäisellä raikkaudellaan
Nektariini kuuluu persikan kanssa samaan kasvilajiin, mutta sen sileä kuori erottaa sen helposti karvaisesta serkustaan. Nektariinin pinta on kiiltävä ja ohut, ja väri vaihtelee keltaisesta punaiseen tai viininpunaiseen. Sisus on mehukas ja makean hapokas, ja sen aromi on intensiivinen, muistuttaen kypsää persikkaa, mutta usein hieman raikkaampi ja vähemmän muskyinen.
Kypsän nektariinin tunnistaa sen pehmeydestä ja makeasta tuoksusta. Kevyt painallus kuoreen saa aikaan joustoa, mutta hedelmä ei saa olla liian pehmeä. Nektariinit kypsyvät huoneenlämmössä ja ne kannattaa säilyttää jääkaapissa, kun ne ovat sopivan kypsiä. Optimaalinen säilytyslämpötila on noin 2–5 astetta.
Nektariinit ovat parhaimmillaan loppukeväästä varhaiseen syksyyn, erityisesti heinä-elokuussa. Niitä voi nauttia sellaisenaan, lisätä salaatteihin, käyttää jälkiruoissa tai vaikkapa grillata, jolloin niiden makeus syvenee entisestään.